Pen Stewarts laatste nieuwtjes

Kom hier meer te weten over kunstenaar/schrijfster Pen Stewart: lees verder en reageer!


Tempo

31 maart 2017

De afgelopen weken heb ik druk gewerkt aan mijn eerste vertaling. Ik heb als co-vertaler samengewerkt met Jasper Polane om een kort verhaal voor de splinterreeks te vertalen van het Engels naar het Nederlands.

Tempo” is het tweede verhaal voor deze Splinters-reeks van de Britse bestsellerauteur Steph Swainston.

Het was een eer om dit prachtige verhaal te mogen vertalen. Dit verhaal is een aanvulling op de Castle-reeks van Steph. Je hoeft de boeken echter niet gelezen te hebben om dit verhaal te lezen.

TempoTempo” is –hoe kan het ook anders– een sterk ritmisch verhaal waarin het gegeven van snelheid in werkelijk al zijn facetten is doorgetrokken. Een echte aanrader voor de lezer die niet alleen een goed en spannend verhaal wil maar daar bovenop wil genieten van echte woordkunst.

Achterflaptekst:

Het jaar 625, vijf jaar nadat Bliksem Saker zijn plaats als Boogschutter in de cirkel van onsterfelijken innam. Wanneer hij na lange tijd thuiskomt op verlof laait de oude rivaliteit met zijn broer Gyr weer op. Een weddenschap plaatst de broers tegenover elkaar in een dodelijke arena.

Maar Saker heeft een andere reden om naar Micawater terug te keren. Wanneer een lid van de cirkel trouwt zal de Keizer de bruid ook onsterfelijk maken. Zal het Saker lukken zijn geliefde eeuwig bij zich te houden, ook al druist hun relatie tegen elk taboe in?


comments powered by Disqus