Pen Stewarts laatste nieuwtjes

Kom hier meer te weten over kunstenaar/schrijfster Pen Stewart: lees verder en reageer!


Young Adult-schrijfwedstrijden

17 januari 2014

Ik heb terug een goed resultaat weten neer te zetten op een schrijfwedstrijd. Met mijn verhaal 'De distortiaanse linie', ben ik vijfde geworden op de Dystopia-schrijfwedstrijd van Young-Adults.nl.

DystopiaHet is een verhaal dat al vele vormen heeft gekend. In eerste versie behaalde het een nominatie voor de Paul Harland Prijs, drie jaar geleden. Voor deze wedstrijd werd het echter voor 95% herschreven en dieper uitgewerkt. Het is dan ook een kleine novelle geworden binnen het dystopische genre.


Dark RomanceMijn verhaal 'V+M', dat aan de Dark Romance-schrijfwedstrijd deelnam, haalde de top tien niet, voornamelijk doordat een jurylid over het verhaal zelf viel, dat nogal controversieel is binnen het YA-genre. Ik kreeg echter een pak lovende woorden van de jury voor mijn schrijfstijl:

Je hebt een prachtige, literaire schrijfstijl, met woorden, zinnen en metaforen die af en toe gewoon poëtisch zijn. Ik heb ervan genoten om ze te lezen. Ik vond het bijzonder knap dat je deze schrijfstijl gedurende het hele manuscript hebt weten vol te houden; veel schrijvers weten er af en toe bij een omschrijving zo’n mooie zin uit te persen en jij rolt er gewoon de ene na de andere uit!

Voor deze twee verhalen ga ik zeker op zoek naar een uitgever! 


comments powered by Disqus