Pen Stewarts laatste nieuwtjes

Kom hier meer te weten over kunstenaar/schrijfster Pen Stewart: lees verder en reageer!


Fantastyval 2013

10 juli 2013

Zaterdag is het zover! Voor de vierde keer gaat het Fantastyval door op de Wouwse Plantage. De vorige twee jaar was ik er bij,

meestal in de gietende regen en ploeterend door de modder. Dit jaar zal het eindelijk eens goed weer zijn (hopelijk). En deze keer heb ik ook meegedaan met de schrijfwedstrijd die sinds vorig jaar deel uitmaakt van het festival.

Ik herinner me een haardvuur, en een groepje mensen dat op de midwinterfair Archeon in 2011 bijeen kwam om de negen maanden daarvoor overleden schrijver W.J. Maryson (Wim Stolk) te herdenken en hem de Archeon-œuvreprijs toe te kennen. Daar, tussen die momenten vol herinneringen aan een man die ons leerde wat het is om fantasyschrijver te zijn, opperde ik het voorstel van een schrijfwedstrijd die aan het fantastyval zou verbonden zijn. Fantastyval-schrijfwedstrijd Elly Stolk zag er wel wat in, en het jaar nadien was de fantastische schrijfwedstrijd een feit. Het eerste thema lag me niet echt, en ik was vorig jaar te druk met andere schrijfprojecten om mee te doen, maar dit jaar was dat anders. Meteen toen ik het thema van dit jaar hoorde: "fantastische reis", kreeg ik een inval. Een uur later was het verhaal (max. 1000 woorden) geschreven. Na wat geschaaf werd het ingestuurd, en op 2 juli kreeg ik het goede nieuws dat ik een top tien nominatie behaald heb. Dus zaterdag ga ik vrolijk mijn lieve collega's begroeten, en hopen dat ik, wie weet, een plekje in de top drie kan bemachtigen!


comments powered by Disqus