Reviews

Wintercode

Published
2017-12
Author
Pen Stewart
ISBN
9789492099303   (Paperback)
9789492099334   (E-book)
Price
€ 19.95   (Paperback)
€ 11.99   (E-book)
Info

Al eeuwen bewaart de Orde van Wintermagiërs het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.

Maar dan slaat het noodlot toe.

Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.

Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloë's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

"Wintercode" is a cross-over between various genres of imaginative work such as Thriller, Fantasy and Sci-Fi, and was published in December 2017 with over 20 paintings by Pen as illustrations in the book. Meanwhile, the book is already in its second edition and has received good reviews on websites, in genre magazines and from bloggers.

Characteristic aspects are the social involvement and the accessible, smooth writing style. The stories are not so much a genre in themselves, the genre is used to emphasize and strengthen the deeper layers of the story – deeper layers that keep touching on subjects that we face in daily life: discrimination, terror, religious violence, women's rights, gender, etc..

This thematic matter makes "Wintercode" very suitable e.g. for working with students on these topics and encouraging them to read more, as in many cases this is their favourite genre. Pen gives subsidised lectures in secondary education, supported by the Flemish Literature Fund.


Wintercode van Pen Stewart

By Sigrid Ackx (Leuk Lezen) – 2020-05-16

Indrukwekkend!

4.0 / 5 by Petra Doom (hebban.nl) – 2018-09-19

Recensie: Wintercode

By Anthonie Holslag (anthonieholslag.com) – 2018-07

Origineel en verfrissend

5.0 / 5 by Jeanine Feunekes-Both (perfecteburenleesclub) – 2018-03-28

Wintercode

5.0 / 5 by Wim Jannes (goodreads.com) – 2018-03-11

Veelbelovende volwassen fantasyroman

9.0 / 10 by Johan Klein Haneveld (hebban.nl) – 2018-03-07

Prachtige fantasy

4.5 / 5 by Wendy Koedoot (Wendy's reviews) – 2018-02-13

Fantasy op z'n best

5.0 / 5 by Lore – 2018-01-28

Lore

Wintercode is een boek dat je niet meer lang naast je kan leggen eens je er in begonnen bent. Vanaf deel 1 word je meegetrokken in het ene avontuur na het andere van hoofdpersonage Chloë, tot je de laatste pagina's met spijt in het hart voelt naderen. Het verhaal kent een unieke fantasie en keer op keer sta je als lezer versteld van de verrassende wendingen. Dit boek is een echte aanrader!

Recensie Wintercode

5.0 / 5 by J. Deloof – 2018-01-21


‘Wintercode’ kreeg ik toevallig in handen. Waar Pen Stewart de inspiratie vond voor deze roman is me een raadsel: het verhaal overstijgt elke verbeelding. Een fantasyverhaal, maar dan zonder de clichés. Bovendien spreekt het ook je eigen verbeelding aan.

De originaliteit zit hem vooreerst in de onverwachte wendingen in het verhaal. Als lezer word je meegezogen in de queeste van Chloë, Jake en Sia. En net wanneer je denkt dat je doorhebt wat er vervolgens zal gebeuren, word je verrast. De personages en volkeren die Pen Stewart hun rol laat spelen in dit verhaal zijn op zijn minst ook buitengewoon te noemen. Elke bevolkingsgroep en elk personage heeft zijn gaven en tekortkomingen … wat mij betreft, een knipoog naar de realiteit in de voor ons vreemde wereld van Laersinweld. De zelfbedachte, aparte taal past helemaal in de creativiteit van de roman.

Een verbeeldingsroman? Jazeker, maar nog veel meer dan dat: een absolute topper in het fantasygenre. Ik ben erg benieuwd naar Wintercode 2.

Magische kracht door prachtige vormgeving.

5.0 / 5 by José (josesprakeloos) – 2017-12-12

José

Het boek Wintercode van Pen Stewart. Ik had het al voorbij zien komen op social media en de cover sprak me meteen al aan. Mysterieus in blauw-tinten, met daarop prijkend het woord “Verbeeldingsroman”. Nou ja, fantasie heb ik volgens mij in overvloed en dat kwam maar goed uit ook!

Vergeet voor even je normale spreektaal en laat je meeslepen in Pen's gedachtenwereld van creativiteit qua taalgebruik. Ik moest er even inkomen maar de logica nam al snel bezit van mijn geest. Het sublieme gebruik van verzonnen synoniemen – bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandige naamwoorden maakte dat het boek me tot rust bracht om al die prachtig gevormde zinnen te lezen en te herlezen. Daarbij maken de schilderijen van haar eigen hand, die het verhaal een extra dimensie geven, het tot een prachtig geheel, een boek dat toch wel enigszins uniek te noemen is. (Pluspunten!! ;-)) 

Het verhaal speelt in een voor ons onbekende wereld, maar zou wat dat betreft net zo goed een verhaal kunnen zijn dat door de eeuwen heen ook hier op onze bekende aardkloot zou kunnen gebeuren.
Liefde – haat – oorlogen – machtsstrijd – dood … iets van alle tijden en alle volkeren.
Chloë is een winterkind en beschikt over een speciale magie. Als ze, zoals wij het zouden noemen, haar examen doet is er iets dat haar blokkeert en haar droom lijkt in duigen te vallen. Als ze dan ook nog eens per ongeluk een gesprek hoort dat haar lot moet bepalen, is ze met haar vriendin Solange op weg naar het zogenaamde eindfeest. Maar opeens is de hemel gevuld met een pikzwarte tragiek en zal ze moeten vechten voor haar leven. Het noodlot bepaalt – of is het allemaal voorbestemd?

Ze moet op zoek naar de oplossing, het mysterie dat van haar volksvijand nummer 1 lijkt te maken in bepaalde kringen – maar in welke kring is ze veilig? Het enige constante waar ze zich veilig voelt is bij haar jeugdvriend Jake en de door hem ingehuurde Sia.
Jake en Chloë, om bepaalde redenen mag hun liefde niet zijn terwijl ze zielsveel van elkaar houden. Zal het toch ooit tot een relatie komen?

Fantasy – het genre, maar voor mijn gevoel komt in dit boek alles bij elkaar. Een roman die hier en daar een thriller is, doordrenkt met drama, verdriet en strijd. Issues die ook in ons dagelijks leven spelen, alsook personen die we zomaar zouden “kennen”. De machtige mensen die puur voor eigen belang lijken te strijden, waarbij het volk op de een of andere manier in het ongewisse wordt gelaten over wat er echt achter de schermen speelt van regeringen bijvoorbeeld.

Allemachtig, al met al maak ik een diepe buiging voor Pen, alleen al om de magnifieke woorden en zinnen die ze schrijft en daarbij de prikkelende schilderijen die bij de hoofdstukken (of in Pen's woorden “Fractaal”) horen.