Publications

Published
2017-12
ISBN
9789492099303   (Paperback)
9789492099334   (E-book)
Price
€ 19.95   (Paperback)
€ 9.99   (E-book)
Info

Al eeuwen bewaart de Orde van Wintermagiërs het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.

Maar dan slaat het noodlot toe.

Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.

Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloë's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

"Wintercode" is a cross-over between various genres of imaginative work such as Thriller, Fantasy and Sci-Fi, and was published in December 2017 with over 20 paintings by Pen as illustrations in the book. Meanwhile, the book is already in its second edition and has received good reviews on websites, in genre magazines and from bloggers.

Characteristic aspects are the social involvement and the accessible, smooth writing style. The stories are not so much a genre in themselves, the genre is used to emphasize and strengthen the deeper layers of the story – deeper layers that keep touching on subjects that we face in daily life: discrimination, terror, religious violence, women's rights, gender, etc..

This thematic matter makes "Wintercode" very suitable e.g. for working with students on these topics and encouraging them to read more, as in many cases this is their favourite genre. Pen gives subsidised lectures in secondary education, supported by the Flemish Literature Fund.

Published
2016-02
ISBN
9789492099068
Price
€ 5.95
Info
Splinters 2

 Search

 Reviews

Londen, 1868. Platgebrande huizen. Scotland Yard-agenten Valentino en James volgen een spoor dat hen leidt naar één man. Wanneer ze in de smeulende resten het dagboek van Willoughby Walsingham vinden, wordt het hun duidelijk dat er wezens bestaan waar ze geen idee van hebben. Willoughby heeft lang onopgemerkt kunnen leven, maar dat verandert als eeuwenoude vetes oplaaien en liefde zijn prioriteiten vertroebelt.
Published
2015-10
ISBN
9789460792359
Price
€ 17.00
Info
 • V+M
 • Faun met een missie
 • Daar waar alles mogelijk is
 • www.versegeesten.be
 • Ax, dochter van Lix
 • Het verleden circus van Meneer D.O.O.D.
 • Tijd M.A.N. Chine

'Tijd M.A.N. chine' is een verhalenbundel met een novelle en verschillende korte verhalen die je op sleeptouw neemt door de duistere mechanismes van de menselijke geest. Stuk voor stuk confronteren deze fantastische verhalen je met de dagelijkse realiteit van het leven van gepeste jongeren, uitgesloten minderheidsgroepen of geestelijk zieken. Thema's die maar al te hedendaags zijn, in een literair-fantastisch jasje gestoken dat ons nog meer met onze neus op de aard van de mensheid drukt. Ontmoet succambi, een vervloekte man in WOⅠ, een anima salvator, een faun, geesten en spoken, en nog veel meer.

Bovenal houdt Pen Stewart van originaliteit en beoogt ze haar lezers op een andere manier naar maatschappelijke problemen te laten kijken. Deze bundel is een echte aanwinst voor het literaire genre.
Els Baert, recensent voor Hebban.nl, over Pens verhalenbundel 'Nanokanaries en olifantenhersenen'
Published
2015-02
ISBN
9789460791901
Price
€ 18.00
Info
 • De Distortiaanse linie
 • Loes
 • Woorden van rede
 • Nachten van duizend-en-één levens
 • Geven en nemen
 • De taxi-jagers
 • Hanelli en het wonderkamp
 • Huisdier op Xintex
 • Arterion Vier
 • Nanokanaries en olifantenhersenen

   Feniks Prize

'Nanokanaries en olifantenhersenen' neemt je mee van onze wereld naar de verste uithoeken van je verbeelding. Reis van een angstaanjagende, futuristische versie van Europa, naar de diepe wouden van India. Maak een wonderbaarlijke ontdekkingstocht in het brein van een hersendode, en ontdek een macabere versie van Wonderland in nazi-Duitsland. Volg een vreemde terrorist tijdens zijn laatste uren, en een menselijk huisdier op een verre planeet. Kijk wat er gebeurt wanneer mensen de gave van communicatie dreigen kwijt te raken, of wanneer een groep rebellen op zoek gaat naar mentale zuiverheid…
 • Nanokanaries en olifantenhersenen

   Feniks Prize – Paul Harland Prize 2013

  Eerst dacht ik dat ik je hele zijn kon vangen in de hersenen van een dolfijn. Dat experiment was gedoemd te mislukken. De gedupliceerde hersenen waren niet sterk genoeg om het hele zijn van een mens te bevatten. Dan maar een ander dier genomen. Een giraf? Misschien eerder een leeuwin, want dat vond ik bij je persoonlijkheid passen. En ondertussen, liefste, glipte je steeds verder uit mijn handen. Weg, je dreigde voorgoed van me weg te gaan! En toen kwam ik op het idee de olifant te gebruiken… Niemand had ooit gedacht dat de olifant zou werken, laat staan wat de gevolgen zouden zijn. Maar misschien, ja, misschien moet ik je eerst vertellen over de gaslekken, om je geheugen op te frissen. Het kost nu eenmaal tijd om te wennen aan je nieuwe denken.
 • De Distortiaanse linie

   Distortia – graphic novel

  De lucht brandde even hard in mijn keel als de zon op mijn huid. Niet dat ik daar iets aan kon doen. Ondanks het winterseizoen was het ongeveer veertig graden en gortdroog in het Amsterdamse Vondelpark.
  Het parkgroen was al eeuwen verdwenen en het restant lag er nu als een zinderende zandvlakte bij. Samen met honderden andere stofsleuvers stond ik opeengepakt te luisteren naar de toespraak van Generaal Horst.
  ‘En zo geeft de stadstaat Amsterdam elk jaar een unieke kans aan de bewoners van de stofsleuven! Als jullie erin slagen water uit Distortia te roven, dan zullen jullie als helden ontvangen worden, Amsterdamse burgerrechten krijgen en je plaats in ons stadsleger veroveren! Amsterdammers zijn krijgers, ze vechten voor hun god tot de dood indien nodig! Zijn jullie bereid voor ons te vechten? Zijn jullie bereid ons te helpen Distortia en hun valse, op leugens gestoelde godsdienst te verslaan?’
  De massa joelde instemmend en omarmde daarmee Generaal Horsts gezwets over de heilige strijd gretig. Het was ook wel een mooie belofte, zo een die glansde met een aureool van glorie. De sublieme overwinning op een rotleven. Je hele leven als arme straatrat in de stofsleuven doorbrengen, en dan een heldendaad verrichten waardoor je de kans kreeg om onze Ene God te dienen, zijn boodschap te verspreiden. We stonden hier met duizenden bijeen. Sommigen wel zestig jaar oud, anderen twintig of achttien, zoals Peskar en ik. Die duizenden avonturiers, armen, wezen, dieven en verstotenen, waren bereid het inschrijfgeld te betalen dat voor deze missie gevraagd werd, hoe arm ze ook waren. Alles voor eer en glorie van zowel mens, als de Ene God.
  ‘Je bent gek, O’Mallaghan,’ zei de spierbundel naast me, zo zacht dat enkel ik het kon horen.
  Ik veegde het zweet van mijn voorhoofd en wierp een blik opzij. Druppeltjes liepen uit Peskars haar over zijn stierennek en een spiertje in zijn wang trok. Zijn gestolen robotarm hing zwaar aan zijn rechterkant, zo erg dat hij er een beetje scheef van naar links ging staan om in evenwicht te zijn. Zijn halflange haar was kletsnat, de huid eronder roodbruin. Als we hier nog lang moesten blijven staan, zouden we als gekookte woestijnschorpioenen naar huis gaan, maar deze dag was te belangrijk om te missen. ‘Het is onze enige kans, maat,’ zei ik. ‘Wil je misschien je hele leven in die loods blijven hokken met je zuster?’ Ik keek hem niet aan, maar ik hoorde hem wel snuiven.
  ‘De heilige strijd? Je meent het. Ik zeg het, we zouden beter een goede fles kraken en onze volgende klus bespreken.’
  De klus. Ja, de klus, zo noemde Peskar het altijd. ‘Als we die klussen tot een goed einde kunnen brengen, dan kunnen we dit ook,’ zei ik, ‘en dan hoeven we ons leven niet meer op het spel te zetten, dan zitten we goed.’ Peskar schudde gewoon zijn hoofd en daarna volgden we samen de uitleg van de Generaal. Hij was ondertussen aan de praktische regelingen gekomen en de eerste mensen kwamen naar voren om zich in te schrijven. Langzaam schuifelden we mee met de massa. De zon brandde, de woestijnwind sloeg warm in onze gezichten. Mijn gedachten gleden even naar tante Em en oom Carl. Handelaars in hart en nieren, ook al leefden ze als stofsleuvers in de opgedroogde grachten. Wat zouden ze ervan vinden als ze wisten dat ik hier was? Of nog beter, wat als ik hier slaagde en terugkeerde? Ik zag het zo al voor me als ze mijn gezicht toch weer zouden zien verschijnen in de hal. Man, man, wat zou dat een grap worden. Em zou haar oude lippen optrekken in een bijna-maar-net-niet tandeloze grijns. Bloeddruppels zouden in de gebarsten huid opwellen als granaatappelpitjes. Daarna zou ze haar wandelstok pakken en er Carl mee bewerken. Omdat ze weer maar eens de pech hadden dat ik terugkeerde van een tocht die de meeste anderen het leven zou kosten.
  Stap voor stap slofte ik verder. We waren nog zo’n twee meter van de inschrijftafel verwijderd. De vijf mensen voor ons begonnen in hun zakken te zoeken naar papieren en betaalmiddelen. Een jong meisje zat aan de inschrijftafel en wierp een tandeloze vijftiger een stralende glimlach toe. Drie bewakers stonden achter haar. Hun aandacht was vooral op de massa achter me gericht.
  Nu, dacht ik, terwijl ik mijn rugzak rechttrok. Ik trok mijn stofdoek voor mijn gezicht, voor Peskar het afgesproken teken. Hij verborg zijn gezicht eveneens en zijn arm gleed onder zijn vuile tuniek. Ik deed hetzelfde en haalde mijn eigen volautomatische vuurwapen tevoorschijn. Tegelijk duwden we de vijf voor ons uiteen en stormden naar voren, naar de inschrijftafel, en de kist met geld en goud.
Published
2018-08
ISBN
9789078499435
Price
€ 7.95
Info
 • En de horizon ligt zestig miljoen mijlen ver – Tais Teng & Roderick Leeuwenhart
 • De sleutel in de rots – Jan J.B. Kuipers
 • Naar mijn evenbeeld – Max Moragie
 • De hoelahoepmoord – Pen Stewart
 • De planeet van de luchtscheepsbouwers – Jorrit de Klerk
 • De ontsnapping – Remco Meisner
 • Verstop je, bedek je – Joke Adam
 • Een fluisteren van lederachtige vleugels – Eddy C. Bertin
 • Aarde, hier spreekt XY531 – Annette Akkerman
 • In de nacht – Annette Akkerman
 • Versteend – Johan Klein Haneveld
 • Eenzaamheid vreet – Anthonie Holslag
 • Vampyr – Oxana Langbeen
 • Het onbekende schrijven, en het verzet van Ingmar – Paul van Leeuwenkamp
 • Transformatie – Debby Willems
 • De dans van wind en water – Jaap Boekestein
 • In de dans van lichtjaren… – Mike Jansen
 • Eendagskind – Robin Langerak
 • Witruimte – Jasper Polane

Dit jaarboek voorziet in de algemeen geaccepteerde, evenwichtige staalkaart van het beste dat de Nederlandse fantastische literatuur voortbrengt.
Met trots presenteren we de pennevruchten van (alfabetisch): Joke Adam, Annette Akkerman, Eddy C. Bertin, Jaap Boekestein, Anthonie Holslag, Johan Klein Haneveld, Mike Jansen, Jan J.B. Kuipers, Jorrit de Klerk, Oxana Langbeen, Robin Langerak, Paul van Leeuwenkamp, Remco Meisner, Max Moragie, Jasper Polane, Pen Stewart, Tais Teng & Roderick Leeuwenhart en Debby Willems.

De Rare Boekjes-reeks biedt een springplank voor nieuw of miskend oorspronkelijk Nederlandstalig talent op het gebied van fantastische literatuur en kunst. De publicaties in deze reeks beogen de creativiteit te stimuleren en de geesten maximaal te verruimen.

Dit boek is een uitgave in het kader van de Rare Boekjes reeks van de Stichting Fantastische Vertellingen. Opgericht in 1979, houdt deze stichting zich bezig met het propageren en stimuleren van oorspronkelijk Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst.

Published
2017-10
ISBN
9789081826587
Price
€ 15.84
Info
 • Donkere Wolken – Wendy Torenvliet
 • De ijzeren vrucht – Johan Klein Haneveld
 • Eekhoorns komen van Mars – Pen Stewart
 • De lijkenkrabber – Tom Thys
 • En de kwallen glanzend als parels in het maanlicht – Tais Teng
 • Offa's Bruid – Jan J.B. Kuipers
 • Teken van leven – Iris Versluis
 • Vrijheid is standalone – Django Mathijsen
 • Onder de rook van duizend zielen – Nienke Pool & Mike Jansen
 • Dode mannen dromen niet – Marcel Orie
 • Knielen in de weide – Roelof Goudriaan
 • Verstilde liefde – Django Mathijsen & Anaïd Haen
 • Meertens & Zn. – Henriëtte Poelman
 • Schedel kussen – Jaap Boekestein
 • Zielenroerselen – Tom Schoonbaert
 • Hoop – Peter Kaptein
 • Algorhythm'n'Blues – Jack Schlimazlnik
 • De val van de Eremast – Floris Kleijne
 • Een schuur vol vermogen – Anaïd Haen
 • De Ariadne Singulariteit – Mike Jansen
Twintig fantastische verhalen uit 2016 van de beste Nederlandse en Vlaamse Science-Fiction-, Fantasy- en Horrorschrijvers, door een vakkundige jury geselecteerd uit meer dan honderd inzendingen.
Published
2017-10
ISBN
9789081826570
Price
€ 13.90
Info
 • Donkere Wolken – Wendy Torenvliet
 • De ijzeren vrucht – Johan Klein Haneveld
 • Eekhoorns komen van Mars – Pen Stewart
 • De lijkenkrabber – Tom Thys
 • En de kwallen glanzend als parels in het maanlicht – Tais Teng
 • Offa's Bruid – Jan J.B. Kuipers
 • Teken van leven – Iris Versluis
 • Vrijheid is standalone – Django Mathijsen
 • Onder de rook van duizend zielen – Nienke Pool & Mike Jansen
 • Dode mannen dromen niet – Marcel Orie
 • Knielen in de weide – Roelof Goudriaan
 • Verstilde liefde – Django Mathijsen & Anaïd Haen
 • Meertens & Zn. – Henriëtte Poelman
 • Schedel kussen – Jaap Boekestein
 • Zielenroerselen – Tom Schoonbaert
 • Hoop – Peter Kaptein
 • Algorhythm'n'Blues – Jack Schlimazlnik
 • De val van de Eremast – Floris Kleijne
 • Een schuur vol vermogen – Anaïd Haen
 • De Ariadne Singulariteit – Mike Jansen
Twintig fantastische verhalen uit 2016 van de beste Nederlandse Science-Fiction-, Fantasy- en Horrorschrijvers, door een vakkundige jury geselecteerd uit meer dan honderd inzendingen.
Published
2017-04
ISBN
9789492099266
Price
€ 5.95
Info
Splinters 2

 quasisshop.nl

 quasis.nl

 goodreads.com

 hebban.nl

 hebban.nl


 Search

Het jaar 625, vijf jaar nadat Bliksem Saker zijn plaats als Boogschutter in de cirkel van onsterfelijken innam. Wanneer hij na lange tijd thuiskomt op verlof laait de oude rivaliteit met zijn broer Gyr weer op. Een weddenschap plaatst de broers tegenover elkaar in een dodelijke arena. Maar Saker heeft een andere reden om naar Micawater terug te keren. Wanneer een lid van de cirkel trouwt zal de Keizer de bruid ook onsterfelijk maken. Zal het Saker lukken zijn geliefde eeuwig bij zich te houden, ook al druist hun relatie tegen elk taboe in?
Published
2015-08
ISSN
1874-2688
Price
€ 4.95
Info
 • Tijd M.A.N.chine – Pen Stewart
 • Herinneringen – Tom Schoonbaert
 • Zoeken naar Prometheus – Jasper Polane
Published
2015-07
ISBN
9789082179088
Price
€ 18.95
Info
 • Keuze – Linda van Oosten
 • De laatste maanrijder – Louise Flint
 • Blijf geloven – Lucia Weerstand
 • Anderland – Margot Eppink
 • Ziekte der demonen – Monica Dieleman
 • Izo en Izianne – Nancy Meelens
 • Kerst in de sneeuw – Nielse Hofmans
 • Tjalf en de Sage van de Witte Leeuw – Nienke Pool
 • V + M – Pen Stewart
 • Widar de wolvendoder – Peter den Haring
 • Absolutium – Rik Marvick
 • De stille wereld – Rita Goyens
 • Onderwatervriendin – Trees Turpijn
De Gentasia Award bundels zijn het resultaat van een grote wedstrijd voor verbeeldingsliteratuur die in 2014 door uitgeverij Annibo werd georganiseerd voor Vlaamse en Nederlandse auteurs. Uit meer dan 260 inzendingen werden de beste verhalen geselecteerd, die we in zes bundels aan de lezers voorstellen. Verscheidene auteurs hebben al ruimschoots hun sporen verdiend, voor enkele is het hun eerste publicatie. Maar allen weten ze op een talentvolle manier de lezer te verrassen en te boeien. Een aantal auteurs bewandelen min of meer de 'traditionele' paden van de fantasy literatuur of parodiëren bekende vertellingen, anderen kleuren buiten de lijntjes en lokken ons mee naar nieuwe werelden en avonturen in een andere soort 'realiteit'.
Published
2015-07
ISBN
9789082179071
Price
€ 18.95
Info
 • De melodie van Ide en Elom – Bianca Nederlof
 • Kletskaas – Joris Denoo
 • Het verjaardagspartijtje van Kadavo – Joyce van Dijk
 • De drakenprinses – Karlien Van Houtte
 • De Ratten van Hamelen – Kathleen Verbiest
 • Mijn betovergrootmoeder – Killian McNeil
 • Ogen Van Groen – Koen Smet
 • Duimelijntje snoeit de rozen – Margot Eppink
 • Hart – Nielse Hofmans
 • Iris is een engeltje – Nienke Pool
 • Het Dino-eiland – Nina Ruder
 • Zevenstipje is bang – Pen Stewart
 • Dikke Hans leert vliegen – Peter den Haring
 • Prinsesje Blablibla – Renate Kerkhofs
 • De dromenvervuller – Rita Goyens
 • De tulpenbol – Sascha van Amersfoort
 • De jongen in het donker – Sylvie Derous
De Gentasia Award bundels zijn het resultaat van een grote wedstrijd voor verbeeldingsliteratuur die in 2014 door uitgeverij Annibo werd georganiseerd voor Vlaamse en Nederlandse auteurs. Uit meer dan 260 inzendingen werden de beste verhalen geselecteerd, die we in zes bundels aan de lezers voorstellen. Verscheidene auteurs hebben al ruimschoots hun sporen verdiend, voor enkele is het hun eerste publicatie. Maar allen weten ze op een talentvolle manier de lezer te verrassen en te boeien. Een aantal auteurs bewandelen min of meer de 'traditionele' paden van de fantasy literatuur of parodiëren bekende vertellingen, anderen kleuren buiten de lijntjes en lokken ons mee naar nieuwe werelden en avonturen in een andere soort 'realiteit'.
Published
2015-01
ISBN
9789491074585
ISSN
2214-5834
Price
€ 9.95
Info
 • Het lot van Tiara – Regine Ryckoort
 • Als de margrietjes bloeien – Pen Stewart
 • De mot – Alec van der Horst
 • A whiter shade of pale – Barbara de Winter
 • Mijn lieve groene Sebastian – Karlien van Houtte
 • De dag dat de wereld – Sara van Gennip
 • Later is allang begonnen – Maria Pinxter
 • De drie aapjes – Leonardo Pisano
Het magazine voor mensen die van lezen houden
Published
2013-11
Price
€ 19.90
Info
 • Piep! was alles wat ze zei – Eddy C. Bertin
 • Reis naar het wit – Mieke Sonck
 • De man die op wraak zon – Frank Roger
 • Starman – Killian McNeil
 • Verloren dame – Rik Raven
 • Een plaats als hemel – Jos Lexmond
 • Nocturne – Yorgos Dalman
 • Daar waar alles mogelijk is – Pen Stewart
 • De man zonder hoofd – Hans Kilian
 • Hubris – Ludo Noens
 • Het lied van de sterrenjongen – Karlien Van Houtte
 • Achtervolgers – Cynthia Helena van der Hoogte
 • De vreemde verhalen van Frank Driebergen – K. C. Berlin
 • Atrissima – M.H. Bartels
 • Ruurd – Paul van Leeuwenkamp
 • Dokter Kegelkops Gratis Operatiefuif – Raf de Bie
 • Een betreurenswaardige vondst – Terrence Lauerhohn
 • Daniëlle, of een nieuw begin – Remco Meisner
 • Een zwarte lakkist – Juliette van Nes
 • Het perfecte ritme – Tom Schoonbaert
 • Ivan de Verschrikkelijke – Annemarie Enters
 • Het eerste slachtoffer – Karel Smolders
 • Een laatste reis – Lodewijk Verbeek

Zijn de doden herrezen?
Het is een vraag die bij bundels fantastische literatuur een vanzelfsprekend antwoord oplevert, maar de auteurs en tekenaars van Atlas zijn niet allemaal geobsedeerd door het onvermijdelijke.

Ontdek de waaier aan mogelijkheden die in de werkelijkheid worden ontdekt door:
Eddy C. Bertin, Mieke Sonck, Frank Roger, Killian McNeil, Rik Raven, Jos Lexmond, Yorgos Dalman, Pen Stewart, Hans Kilian, Ludo Noens, Karlien Van Houtte, Cynthia Helena van der Hoogte, K. C. Berlin, M.H. Bartels, Paul van Leeuwenkamp, Raf de Bie, Terrence Lauerhohn, Remco Meisner, Juliette van Nes, Tom Schoonbaert, Annemarie Enters, Karel Smolders, Lodewijk Verbeek, Petra de Vries, Ingrid Paenen en Eline Krus.

Samengesteld en bezorgd door Peter Motte, in een tot mislukken gedoemde poging om als Atlas de hele werkelijkheid te dragen.